"Radimo na tome da se obdukcija tijela Advije Kanlić povjeri institutu u RS"

Vijesti 19. maj 202010:37 > 10:44
N1

Glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija odgovorala je na pitanja zastupnika na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Između ostalog, odgovarala je na pitanja o smrti Dženana Memića, ali i Advije Kanlić koja je preminula prije skoro dva mjeseca, a kod koje je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Prvo se osvrnula na pitanja zastupnice Arijane Memić, sestre stradalog Dženana Memića. 

“Prvo želim da demantujem navode da sam joj se smijala, to nije tačno. Drugo pitanje je bilo za koga radim u Tužilaštvu i za koju svrhu. Ja tvrdim da radim za pravosuđe i građane, i sve ono što potpišem dolazi iz moje glave, a ne iz nečije druge”, kazala je Sarajlija.

VEZANE VIJESTI

Navela je da izvještaj o radu ovog tužilaštva govori da “rade na konkretnim predmetima i da su oni vidljivi”.

Na upit zašto do sada nije urađena obdukcija preminule Advije Kanlić čiji članovi porodice skoro dva mjeseca čekaju obdukciju, Sarajlija je kazala:

“Tužilaštvo KS je izdalo naredbu za obdukciju i pokušalo u institucijama u KS i FBiH utvrditi da li se može obdukcija uraditi. U međuvremenu smo pribavili i mišljenje iz RS i radimo na tome da se obdukcija povjeri institutu u Republici Srpskoj. To je trenutno aktuelno”, navela je glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS Sabina Sarajlija.

Naredba za obdukciju tijela preminule žene izdata je 25. marta, ali ona nije izvršena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad