Dr. Maja Dragojević-Stojić podiže tužbu protiv Lukača

Vijesti 22. maj 202013:27 > 13:33
N1

Dr Maja Dragojević-Stojić, kaja radi u Kovid bolnici u Prijedoru, je najavila podizanje tužbe protiv ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, koji je u obraćanju u NSRS rekao da je ona od prvog dana borbe protiv korone na bolovanju, saopćeno je danas iz SDS-a.

Dragojević-Stojić, koja je i član Predsjedništva SDS, je kazala da je nedopustivo da neko upućuje takve optužbe i širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv Korone.

Ističe da u proteklih 16 godina, od kada radi kao internista- kardiolog, nema niti jednog dana bolovanja i da se to lako da provjeriti.

„Od samog početka pandemije izazvane Korona virusom sam se dobrovoljno prijavila u Korona tim i nalazim se u njemu od početka ovog mjeseca“, kazala je Dragojević-Stojić.

Ističe da optužbe na njen račun za nju predstavljaju veliku uvredu časti.

„Umjesto da podrži naš trud, da se makar minimalno suosjeća sa nama, gospodin Lukač širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv korone. Primorana sam da odbranim svoju čast, ugled i profesiju podizanjem ove tužbe, iako nisam neko ko, inače, reaguje na ovakav način“, kazala je ona.

Navodi da zaposleni u Korona timu u Prijedoru rade u veoma teškim improvizovanim uslovima.

„Veći dio dana provodimo u opremi u kojoj ne možemo da dišemo, danonoćno liječimo teške pacijente i borimo se za njihove živote. Nakon optužbi gospodina Lukača sinoć sam dobila na desetine poruka mojih pacijenata koji su se uplašili zbog informacije da sam na bolovanju i koji su me pitali ko će sada da ih liječi“, kazala je Dragojević-Stojić.

Poručila je da će istina vrlo brzo izaći na vidjelo, ističući da je u pitanju krajnje nekorektno ponašanje jednog ministra.

„Bez obzira na politiku, vaš strah od gubitka vlasti, nije korektno da se ponašate na ovakav način i obračunavate sa bilo kojim zdravstvenim radnikom, uključujući i mene“, poručila Dragojević-Stojić ministru Lukaču.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad