Na Kovačima centralni događaj obilježavanja Dana šehida

Vijesti 25. maj. 202007:39 > 07:41
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida, a centralni događaj bit će održan, 25. maja, na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu.

Protokolom je predviđeno da od 10.30 do 11.00 sati uz vojne počasti bude organiziran doček zamjenika reisu-l-uleme dr. Enesa ef. Ljevakovića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i drugih delegacija, javlja MINA.

Program će početi intoniranjem državne himne u 11.00 sati, a nakon uvodnih riječi i najave programa pristupit će se odavanju počasti i polaganju cvijeća na centralnom platou.

Nakon toga, od 11.20 do 11.30 sati bit će odata počast i položeno cvijeće na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Obraćanje predstavnika porodica šehida predviđeno je za 11.33 sati, nakon čega će s početkom u 11.40 sati početi učenje Ja-sina i kratkih sura. Nakon učenja Kur'ana, dovu će proučiti zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad