Bradara za N1: Osuđujem sve zločine i ustaški režim

Vijesti 28. maj 202017:41 > 17:44
N1

Lidija Bradara, izaslanica Hrvatske demokratske BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rekla je danas za N1 da stranka čiji je član nije u koaliciji sa Strankom demokratske akcije već se radi o ''partnerskom odnosu''. Kazala je da osuđuje i sve zločine i režime.

Postoji li razlika između tih pojmova?

Nismo nikad govorili da postoji koalicija već partnerski odnosi, velika je razlika i te razlike su se danas pokazale”, ispričala je gošća N1.

”Nešto što se dogovorilo, gospodin Izetbegović (Bakir) vidi na drugačiji način”, dodala je ona.

Rekla je da SDA ”ne želi koordinacijski mehanizam”.

‘Oni po svaku cijenu ne žele koordinacijski mehanizam i sudjelovanje županija ili kantona u političkom životu Bosne i Hercegovine. Smatraju da je Federacija jest jednako Republika Srpska, ali ona to nije”, dodala je uz konstataciju da je u cijelom procesu ”sporno to što bošnjački ministri ne žele dići ruku”.

Potcrtala je da osuđuje sve zločine, a na pitanje da li osuđuje i ustaški režim odgovorila je potvrdno.

”Ja osuđujem bilo koji govor mržnje. Mislim da kardinala Puljića u ovoj zemlji ne treba niko braniti, ako je onakva moralna veličina u situaciji da se mora braniti… Mi smo stotinu puta stali i iza biskupa Komarice”, rekla je Bradara.

‘Ja osuđujem sve zločine koji su počinjeni”, dodala je ona.

Na pitanje da li je tu i ustaški režim, gošća emisije kratko je kazala:

Naravno”.

Bradara je komentarisala i način izbora članova Centralne izborne komisije, izbore u Mostaru te ostala aktuelna politička pitanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad