Vlada USK proglasila prekid stanja prirodne nesreće

Vijesti 04. jun 202017:08 > 17:12
N1

Vlada USK na današnjoj sjednici, na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite, razmatrala je i usvojila zaključak o proglašenju prekida stanja prirodne nepogode na području Unsko-sanskog kantona.

Epidemiološku situaciju i dalje nastavlja pratiti Krizni štab Ministarstva zdravstva koji će, sukladno situaciji, davati preporuke. Trenutno, na području Unsko-sanskog kantona aktivna su još dva slučaja oboljelih od koronavirusa.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, ovom prilikom, zahvalio se na profesionalnom radu zdravstvenim radnicima, Zavodu za javno zdravstvo, štabovima civilne zaštite i svim građanima koji su poštivanjem preporučenih mjera doprinijeli smanjenju rizika od širenja koronavirusa na ovom području.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlada Kantona prihvatila je prijedlog plana upisa studenata u prvu godinu, prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na Univerzitetu u Bihaću. Prema ovogodišnjem Planu upisa za odsjeke i organizacione jedinice UNBI, koji ne osvare minimalnu kvotu upisa od 70 posto, Univerzitet i Ministarstvo obrazovanja moraće predložiti rješenje za organizaciju budućeg rada.

Na današnjoj sjednici razmatran je i Izvještaj o radu i poslovanju Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona. Ova Služba, istaknuto je, bila je nabolje organizovana služba u Federaciji BiH te su uspjeli isplatiti i naknade za osobe koje su ostale bez posla zbog posljedica uzrokovanih pojavom kronavirusa, saopćeno je iz Vlade USK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad