U RS-u produžene određene mjere do 22. juna, studentski domovi ponovo u funkciji

Vijesti 08. jun 202016:42 > 16:52
Fena

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 42. sjednici održanoj u Banjaluci, epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i donio zaključke kojima se do 22. juna zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu te takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista.

“Do 22. juna ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6 do 23 časa”, saopšteno je iz Vlade RS.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan.

“S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i nastanka COVlD-19 bolesti kod fizičkih lica u RS-u, ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantinskog tipa u svrhu smještaja fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan i to: Univerzitetski klinički centar RS na lokaciji – stara pulmologija, Dom učenika Bijeljina, Dom učenika Trebinje i Dom učenika Doboj”, navodi se u saopštenju.

Štab je donio Zaključak o izmjeni zaključka o odobravanju korišćenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata, pa će se za smještaj studenata koristiti Studentski centar Nikola Tesla Banjaluka – Paviljon 1 i Paviljon 2, Studentski centar Zvornik, Studentski centar Pale, Studentski centar u Lukavici, Studentski dom Foča i Studentski centar Trebinje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad