Načelnik Kalesije prisustvovao crkvenoj slavi: Treba njegovati dobre odnose

Vijesti 10. jun 202008:55 > 08:56
Općina Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem prisustvovao obilježavanju crkvene slave u srpskom povratničkom naselju Jeginov Lug kojoj je prisustvovao i Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Načelnik je prilikom razgovora sa Njegovim preosveštenstvom episkopom Fotijem istakao da je Općina u više navrata pomagala mještanima Jeginovog Luga te da će se to nastaviti i u budućnosti onoliko koliko to bude dozvoljavao budžet.

Općina Kalesija
Općina Kalesija
Općina Kalesija

Također, on je rekao da treba njegovati dobre odonose među komšijama te da mu je drago što su povratnici Srbi shvatili da su im vrata Općine Kalesija otvorena za sve vidove pomoći.

Sveštenik Marko Danojlović zahvalio se općinskom načelniku Seadu Džafiću koji je mnogo učinio kako bi pomogao Srbima povratnicima ne samo u Jeginov Lug nego i na cijeloj teritoriji Kalesije gdje su nekada živjeli i gdje se sada vraćaju.

Crkvenoj slavi je prisustvovao i načelnik opštine Osmaci Ljubo Petrović kao i veliki broj vjernika sa područja Kalesije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad