Kako izgledaju plaže u Hrvatskoj (FOTO)

Vijesti 13. jun 202015:13 > 15:22
Izvor: Morguefile.com / Ilustracija

Građani Bosne i Hercegovine mogu ući bez restrikcija u Srbiju i Crnu Goru, a ulazak u Hrvatsku je omogućen strancima koji imaju prijavljen boravak kao i turistima, ako imaju hotelsku ili agencijsku rezervaciju.

Ulazak u ostale zemlje za građane BiH trenutno nije moguć bez restrikcija, tako da je svaki putnik obavezan da prije putovanja kontaktira nadležnu ambasadu u kojoj će dobiti odgovor pod kojim uslovima eventualno može ući u određenu državu. Ko može doći u BiH i kakvo je interesovanje za putovanja, provjerili smo.

Inače, ako je suditi prema prizorima sa “live” kamera sa obližnjih plaža, posljedice korona virusa se itekako već osjete na ljetnoj sezoni u susjedstvu.

Live Cam
Live Cam
Live Cam

Ukoliko ste spremni za pakovanje kofera i veće šanse za sjedište do avionskog prozora u vremenu koje tek što je “odtagovalo” sa sebe “ostani kod kuće” poruku, sa sarajevskog aerodroma se možete zaputiti u sljedeće zemlje:

Trenutno su uspostavljeni letovi prema Budimpešti (kompanija Wizz Air) i Beogradu (Air Serbia).

Potvrđeni su letovi u smanjenom obimu prema Zagrebu (Croatia Airlines), Istanbulu (Turkish Airlines i Pegasus), Beču (Austrian Airlines), Kelnu (Eurowings) i Kuvajtu (Kuwait Airways).

“Evo već sada građani BiH pod uslovom da ispune aplikaciju na stranici MUP-a i imaju rezervaciju smještaja, mogu putovati u Hrvatsku”, kazao je Joško Stella, direktor splitsko-dalmatinske Turističke zajednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad