Branko Češljić za N1: Poruka političarima – Izetbegoviću, Dodiku i Čoviću

Vijesti 16. jun. 202008:40 > 08:44
Podijeli:
Izvor: N1

Volio bih da su sve političke stranke pismenije političke pa da znaju šta predstavljaju, rekao je u emisiji “Izvan okvira” na N1 televiziji – Branko Češljić. Prema njegovom mišljenju, socijalistička ideja podrazumijeva lični svjetonazor.

“To je moj lični svjetonazor. Meni nije antifašizam sigurno ona zapadna pojava gdje nezrela omladina juriša na policiju i ispušta svoje hirove. Ne. To podrazumijeva radništvo, zastupanje čovjeka koji doprinosi zajednici”, kaže Branko.

Kada bi imao priliku obratiti se političarima, Miloradu Dodiku, Draganu Čoviću I Bakiru Izetbegoviću, kakav savjet bi im dao i koju poruku poslao:

Mislim da im ništa ne bih rekao. U nas je sramota s takvom ljudskom fukarom progovoriti. Ali bih zamolio njih da odstupe jer ne vode na selamet ni svoje torove, a pogotovo ne nas Bosance i Hercegovce”, poručio je mladić iz sela Haljinići pokraj Kraljeve Sutjeske, Branko Češljić, koji govori o važnosti njegovanja svijesti o “komšiluku” i prijateljskim odnosima.

Škola u koju svi mi kao mali dođemo ne daje nikakvu sadržinu, mišljenja je.

“Zahvalan sam što sam domoljublje naučio kod kuće. Nije to domovina zbog koje bih ja poginuo ili trebao jurišati na nekoga, to nije ni zastava. Zavičaj je domoljublje, imati čistu kuću, imati slogu i mir s komšijom – to je domovina. Dolazi od slavenske riječi ‘dom'”, kazao je za N1 Branko Češljić.

Kompletan razgovor na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad