Mazalica: Antisrpska politika tražiti otcjepljenje od "države Republike Srpske"

Vijesti 16. jun 202018:15 > 18:17
N1

Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u NSRS-u, u Danu uživo komentarisao je mnogobrojne teme, od migrantske krize do odnosa njegove stranke sa koalicionim partnerom DNS-om. Dotakao se i komentara opozicionog kolege Nebojše Vukanovića koji je ustvrdio da se "Hercegovina treba otcijepiti od Republike Srpske" za koji je kazao da je "antisrpski". Dodao je da nije moguće otcjepljenje niti jednog dijela od "države Republike Srpske"?!

Šta se dogodilo sa inicijativom za smjenu Čubrilovića?

Nismo ni htjeli razmatrati tu inicijativu jer je tendenciozna i stoje podaci za Čubrilovića koji nisu tačni. On je u stanju pandemije pokazao veliku zrelost i odgovornost.

VEZANa VIJEST

Da li SNSD urušava svoga koalicionog partnera, DNS?

SNSD nije u zavadi sa DNS-om. Samo jedan opštinski odbor DNS-a prekšio je pravilo koje je uspostavljeno u koaliciji. I da je neko u SNSD-u slično uradio bili bi smjenjeni. Odnosi sa DNS-om su dobri.

Želi li SNSD “srušiti” DNS-ov bastion u Prijedoru?

Mi smo najavili da imamo kandidata za gradonačelnika Prijedora. Moguće je da ga ima i DNS jer postoji dogovor da koalicioni partneri SNSD-a ne moraju nužno dati zajedničkog kandidata.

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, na današnjoj redovnoj sjednici uputio je pitanje ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću o cijeni respiratora nabavljenih u ovom entitetu za vrijeme pandemije. Pitao je i koliko je od kupljenje opreme otišlo za hercegovačke gradove, te je konstantovao da bi se “Hercegovina trebala otcjepiti od RS-a”. Kako komentarišete ovu izjavu?

Od njega se ne mogu ničemu drugome ni nadati. Ako je njemu politička platforam cijepanje RS-a, mogu mu poručiti da od toga nema ništa. Svako zalaganje za otcjepljenje Hercegovine može se smatrati antisrpskom politikom. Nijedna normalna država ne podržava secesiju dijelova koji su integralni dio te države, ovim slučajem Republike Srpske.

SNSD-ova poslanica Dušanka Majkić kazala da Bošnjaci ne žele riješiti migrantsku krizu jer se “nadaju da će migranti glasati za njih”?

Mislim da je to realna izjava. Vidjelo se da osim Fahrudina Radončića niko nije želio riješiti ovu krizu. Većinom ti migranti su ozbilja prijetnja u terorističkom smislu. Oni nisu prijetnja kao biračko tijelo, oni ugrožavaju bezbijednost i to je najveći problem. Unutar bošnjačkog naroda vlada veliko neslaganje što se tiče odnosa prema migrantima, ali su određene političke strukture pod uticajem radikalnih, islamskih blokova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad