Sarajevo: Muškarac uhapšen nakon pucnjave

Vijesti 17. jun 202008:59 > 09:04
Ilustracija

Muškarac inicijala I.Z. uhapšen je jučer zbog pucnjave u sarajevskoj ulici Radenka Abazovića, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno, jučer u 19.40 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je u ul. Radenka Abazovića, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a da je oštećeno jedno motorno vozilo. Naime, na mjestu događaja zatečeno je teretno motorno vozilo marke „MAN“ registarskog broja J34-A-950, sa prikolicom-cisternom registarskih oznaka E18-T-043, kojim je upravljao vozač B.G. iz Kaknja, a koji je izjavio da je nepoznata osoba ispalila više metaka u pneumatik pomenutog vozila, da bi se potom udaljilo u nepoznatom pravcu. Policijski službenici su u neposrednoj blizini mjesta gdje je došlo do upotrebe vatrenog oružja, pronašli i zaustavili osobu koja se mogla dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Tom prilikom su ustanovili da se radi o osobi inicijala I.Z. iz Sarajeva, kod kojeg je pronađen pištolj kojim je izvršeno krivično djelo, te je konstatovano da za isti posjeduje odobrenje za držanje i nošenje navedenog vatrenog oružja. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti) i člana 293. KZF BiH (oštećenje tuđe stvari), policijski službenici su lišili slobode I.Z. rođen 1987.godine iz Sarajeva”, saopćeno je.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad