Vukanović: Vlast u RS priprema prodaju 'Elektroprivrede RS'

Vijesti 17. jun 202010:57 > 10:59
N1

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović postavio je danas pitanje vlastima Republike Srpske (RS) da li je tačno da Srbiji nemjeravaju da prodaju "Elektroprivredu RS”.

“Da li namjerno uništavate svako preduzeće iz sistema ‘Elektroprivrede RS’ kako bi ga prodali Aleksandru Vučiću da vas ponovo podrži za još jedne izbore”, rekao je Vukanović na sjednici Narodne skupštine RS.

On je, tokom rasprave o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) po Projektu mjera zaštite od poplava, upitao da li se u RS bilo šta može relizovati bez kredita.

“Šta je urađeno nakon prodaje ‘Telekoma RS’”, upitao je Vukanović.

Direktor Investiciono-razvojne banke RS Dražen Vrhovac odgovorio je Vukanoviću da su sredstva od prodaje “Telekoma RS” uložena u razvojne projekte u RS.

Na dnevnom redu sjednica Narodne skupštine RS je, između ostalog, Prijedlog programa rada Narodne skupštine RS za 2020. godinu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova – po hitnom postupku te izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju – po hitnom postupku.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori – po hitnom postupku – (prijedlog Klubova poslanika SNSD, DNS, DEMOS, NDP, US, SPS, SP).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad