Nova većina u Skupštini Grada Bijeljina sa SNSD-om na čelu

Vijesti 18. jun 202016:03 > 16:09
Grad Bijeljina

Na 37. redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina predsjednik gradskog Parlamenta Slaviša Marković opozvan je većinom odborničkih glasova, a za novog predsjednika Skupštine izabran je Aleksandar Đurđević iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Odbornici su na današnjoj sjednici glasali i za izbor Marka Mihajlovića iz SNSD-a za zamjenika gradonačelnika, koji će tu funkciju obavljati umjesto Predraga Jovića.

Slaviša Marković, koji će sa Klubom odbornika PDP-a od sada u gradskom Parlamentu djelovati kao opozicija, kaže da je zadovoljan svojim zalaganjem i radom Stručne službe Skupštine u prethodne četiri godine.

“Nismo donijeli nijednu odluku koja nije u skladu sa zakonom ili kojom bismo izazvali neki sudski spor. Nikada nisam dozvolio da se neko miješa u rad Parlamenta i imao sam sjajnu podršku Stručne službe. Koristim priliku da kažem da ću od danas, sa još četiri odbornika PDP-a djelovati opoziciono i sigurno ćemo imati konstruktivne prijedloge”, istakao je Marković.

Novi predsjednik Skupštine je zahvalio kolegama koje su ga podržale, kao i građanima koji su mu omogućili da postane predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

“Smatram da sam pokazao ozbiljnost u radu i da sam sa odbornicima iz Kluba SNSD-a, dok smo bili opozicija,uvijek predlagao rješenja za neke probleme u Gradu, što znači da nikada nismo bili takozvana zatrovana opozicija. Najvažnije je da je sada uspostavljena sinergija između lokalne i republičke vlasti i da neće biti prostora za izgovore ili ‘prebacivanje loptice’. Odgovornost je podijeljena, a krajnji cilj je zajednički rad za građane Semberije”, poručio je Đurđević.

Marko Mihajlović kaže da je funkcija zamjenika gradonačelnika na koju je stupio veoma odgovorna i da će je obavljati savjesno.

“Sporazum koji su potpisali SNSD i Stranka demokratske Srpske Semberija vidim kao težnju da budu riješene neke dosadašnje nesuglasice i da se postigne političko jedinstvo. Trudiću se da to i ostvarim, uz stalni kontakt sa stanovništvom i osluškivanje njihovih potreba”, naveo je Mihajlović.

Šef Kluba SDS Semberija Jovan Gajić pojasnio je da će novu skupštinsku većinu činiti sve partije koje učestvuju u radu gradskog Parlamenta, osim PDP-a.

“Skupštinsku većinu će činiti Stranka demokratske Srpske Semberija – Mićo Mićić koja ima 10 odbornika i svi su nekadašnji kadrovi SDS-a, zatim sedam odbornika SNSD-a, dva odbornika Socijalističke partije, dva Socijalističke partije Srpske, dva odbornika DEMOS-a, dva Stranke demokratske akcije, jedan odbornik Pokreta za Bijeljinu, dok DNS nema predstavnike u gradskom Parlamentu. Pet odbornika Partije demokratskog progresa djelovaće kao opozicija”, dodao je Gajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad