Odbrana od poplava u Olovu

Vijesti 23. jun 202010:48 > 10:55
N1

Zbog povišenog vodostaja, najave veće količine padavina i stanja na terenu načelnik Olova donio je Odluku o proglašenju stanja redovne odbrane, potvrđeno je danas iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kako je navedeno u izvještaju, poplavljeno je pet stambenih objekata od toga je u dva objekta voda zahvatila stambeni dio, tri porodice, sedam članova su preselili na više nivoe.

‘Većina putnih komunikacija je oštećeno najviše su stradali makadamski putevi, oštećene su i obaloutvrde na rijekama Stupčanici (Olovske Luke i Karagino Polje) i Krivaji (Solun), poplavljeno je 11 plastenika (0,11 ha) i velike površine poljoprivrednih kultura. Ekipe Civilne zaštite provodile su hitne mjere: čišćenje propusta mostova kanala, pojačavanje obaloutvrda, iznošenje stvari iz poplavljenih i nepoplavljenih objekata, pratila je stanje na terenu. Niko nije povrijeđen. Jedna mašina je oštećena prilikom izvođenja radova. Svi stanovnici Općine poduzimali su mjere na samozaštiti svoje imovine i javnih dobara”, saopćeno je.

Padavine su najavljene i za danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad