Ljetna sezona na Jahorini počinje 28. juna

Vijesti 25. jun 202017:26 > 17:28
Izvor: Fena

Ljetna sezona na Jahorini počinje u nedjelju, 28. juna kada će sve ljetne atrakcije biti puštene u pogon i važit će popust od 30 posto na korištenje svih sadržaja Olimpijskog centra Jahorina.

U prethodnom periodu relizovane su promocije ljetne sezone širom gradova u BiH i najavljeno je sadržajno ljeto na ovoj olimpijskoj planini. Pored samih prirodnih ljepota kojima Jahorina obiluje za ovu ljetnu sezonu pripremljeno mnoštvo različitih aktivnosti prilagođenih turistima svih uzrasta i preferencija.

Jahorina je već postala prepoznatljiva po najdužem u regionu, planinskom bobu na šinama dužine 2,5 km. Bob dostiže brzinu od 40 km/h i jedan je od 10 najvećih u cijeloj Evropi. Polaz boba je u neposrednoj blizini velikog jezera na vrhu planine i restorana koji je smješten na najljepšoj poziciji na Jahorini, odakle se može uživati u vidikovcima i pogledu ka planinskim ljepotama.

Za sve posjetioce će biti na raspolaganju i Xreycer, tjubing, panoramska vožnja žičarom Poljice, kao i sportski kutak sa terenima, bicikli i staze za hajking – staza ljubavi, staza zdravlja i sportska staza, u rasponu od 2,5 km do 13 km.

Za ljeto su spremljene još tri velike atrakcije, tower, loopster i sky dive, koji će biti raspoređeni na Poljicama i na Jezeru na vrhu planine. U planu je da nove ljetne atrakcije budu puštene u pogon u prvoj polovini jula, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad