Miličević: Niti jedan niti drugi Milan ne pregovara s Miloradom Dodikom

Vijesti 25. jun 202017:40 > 17:59
N1

Načelnik opštine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević kazao je za N1 kako niko u teslićkom SDS-u ne pregovara s Miloradom Dodikom te da ne postoji nikakav aranžman.

“Dodik bi jedino mogao pregovarati sa predsjednikom Opštinskog odbora SDS Teslić Milanom Kasipovićem ili sa mnom, ali sa sigurnošću mogu reći da niti jedan niti drugi Milan ne pregovara s Miloradom Dodikom. Sa mnom se takvi aranžmani ne mogu, nisu mogli, niti će se praviti, niti je neko pokušao. S punom odgovornošću tvrdim da Opštinski odbor SDS-a u Tesliću ne radi aranžman. Jedini aranžman koji bi SDS u Tesliću pravio je sa biračima, stanovnicima koji su nas birali da vodimo ovu zajednicu od 2012. godine”, rekao je Miličević u Danu uživo.

Kazao je kakoga niko od članova SDS-a nije ni pitao za tvrdnje koje je iznio Dodik niti su te izjave unijele nemir u stranku.

“Nisam imao nijedno pitanje koje mi je bilo ko postavio o tome osim medija jer se mi ovdje jako dobro poznajemo i znamo ko šta misli i radi. To je trebao biti pokušaj unošenja nemira, ali je ta izjava zainteresovala više druge stranke, a ne SDS. Nisam osjetio tu zabrinutost u svom okruženju”, kazao je.

Na pitanje da li će biti kandidat za načelnika opštine Teslić na ovim lokalnim izborima, kazao je kako još nije donio tu odluku.

Komentirajući odluku SDS-ovih odbornika da ne učestvuju u radu Skupštine Opštine Teslić, kazao je kako je “postalo ispod svakog nivoa dostojanstva bilo kojeg čovjeka učestovati u radu Skupštine te da podržava odluku odbornika SDS-a.

“Način donošenja odluka, pritisci – verbalni i fzički nisu nešto u čemu normalan čovjek koji drži do svog ljudskog i političkog dostojanstva treba da učestvuje. Prisustvo odbornika SDS-a na sjednicama ne utječe na rad Skupštine jer se svi redovno pripremaju i svi organi rade”, kazao je.

Govoreći o povećanju broja oboljelih od korona virusa u tom mjestu kazao je kako je od početka pandemije u Tesliću registrovano 85 zaraženih, a samo u posljednja dva dana njih 10.

“To je broj koji treba da nas zabrine, a još veći problem je što je jedan broj od tih 10 zaposleno na poslovima gdje imaju kontakt s dosta osoba. Klasteri su identifikovani, Higijensko-epidemiološka služba radi marljivo na identifikaciji svih ljudi. Dijelom su smješteni u bolničke kapacitete, a ostali u karatinu u Đačkom domu u Doboju. Svi koji su s njima bili u kontaktu prije rezultata testiranja su u kućnoj izolaciji”, rekao je Miličević.

Kazao je kako je zadovoljan ponašanjem građana, ali da ima i neodgovornih pojedinaca koje od sada više neće upozoravati već će ih sankcionisati. Kroz karantin je prošlo 300 osoba.

Kada je riječ o klasterima, rekao je kako su imali više linije, od Banjaluke, Bolnice u Doboju, preko građana koji su se vratili iz vana, ali i drugih faktora koji su sve skupa doprinijeli povećanju broja oboljelih.

“Naša higijensko-epidemiološka služba je ozbiljno radila i tražila više testiranja čime smo i utvrdili veći broj oboljelih, a dosta sredina nije bila u mogućnosti da testira veći broj ljudi”, kazao je Miličević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad