ANKETA| Da li odluka Hrvatske o samoizolaciji utiče na vaše ljetovanje?

Vijesti 26. jun 202008:38 > 08:56
N1

Mnogi državljani Bosne i Hercegovine negoduju nakon što je, u toku planiranja godišnjih odmora i ljetovanja, čelnik Stožera civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović potvrdio da se uvodi obavezna mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana za sve putnike iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Tako mnogi bh. državljani, koji su inače svoje ljetne godišnje odmore provodili u susjednoj Hrvatskoj, sada razmišljaju da li će svoje ljetovanje provesti na nekim od mnogobrojnih destinacija u Bosni i Hercegovini, ili će pak sačekati da li će se ta odluka Hrvatske mijenjati.

Ima i onih koji svoje ljetovanje neće ili ne mogu iskoristiti, pa će ostati u mjestu svog prebivališta.

U našoj anketi vas pitamo šta ste vi odlučili?

Podsjetimo da je nakon što je stupila na snagu odluka o obaveznoj samoizolaciji za osobe koje iz Bosne i Hercegovine dolaze u Hrvatsku – već su vidljive posljedice u turizma Bosne i Hercegovine. Neum potpuno bukiran za vikend pred nama, nije mnogo mjesta ostalo ni za naredne sedmice.

Također, evidentno je da optimizma u jedinom bh. gradu na moru ne nedostaje, s obzirom na to da su i godinama prije ove uglavnom najčešći gosti bilo građani Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad