Novih 40 slučajeva korona virusa u RS

Vijesti 28. jun 202011:38 > 11:45
Podijeli:
Izvor: Anadoliija

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, entiteta u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 280 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 40 osoba u RS-u.

Radi se o 10 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je šest mlađe, 30 srednje i četiri osobe starije životne dobi. 

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Ljubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dvije iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Novog Grada i Teslića. 

VEZANE VIJESTI

Većina novozaraženih su radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca. Higijensko epidemiološke službe domova zdravlja Ljubinje i Bileća, u saradnji sa Regionalnim centrom Instituta za javno zdravstvo RS iz Trebinja, preduzimaju sve neophodne epidemiološke mjere na suzbijanju širenja virusa.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca, srednje i starije životne dobi iz Teslića i Prijedora, sa udruženiim oboljenjima.

Do sada je u RS-u potvrđen 2.201 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 124 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U RS-u, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.315 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 36.374 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 131, u Univerzitetsko kliničkom centru RS-a 46, a u opštim bolnicama 85.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 177. U RS-u je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 2.309 osoba, a nadzor je završen kod 36.677 osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad