Terzić bez odgovora na pitanje u kojem svojstvu je bio u SIPA-i (VIDEO)

Vijesti 01. jul 202014:22 > 14:31
Izvor: N1

Adnan Terzić, aktuelni direktor Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine, danas je boravio u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Po izlasku je kazao da je bilo riječi o slučaju u kojem je Naredbu o istrazi pokrenulo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a tiče se ranije prijave biznismena iz Velike Kladuše, Nermina Aleševića.

Alešević duže vrijeme tvrdi kako su Terzić, kao odgovorna osoba GP Put Sarajevo i još niz osoba učestvovali u nezakonitom pribavljanju ZK izvadaka za određene prostore u Kladuši koje su založili za kredit u Bobar banci, iako nisu bili vlasnici istih.

Čitav slučaj koji je neko vrijeme stajao u ladicama pravosudnih institucija izrodio je i aferu Potkivanje, u kojoj je jedan od aktera predsjednik VSTV-a, Milan Tegeltija.

Adnan Terzić Aleševića je nazvao “bagrom”, ali uprkos insitiranju da kaže u kom svojstvu je bio u SIPA-i, nije odgovorio. Kako saznajemo Terzić je u prostorijama SIPA-e saznao da je osumnjičen, a izjavu bi trebao dati naredne sedmice u prisustvu advokata.

VEZANE VIJESTI

“Došao sam kako bi sa zvaničnim državnim institucijama razgovarao na temu krivične prijave koju su iz Agrokomerca podnijeli protiv mene. Alešević i ostali me povlače po blatu i konačno sam došao tu, a nemam pojma u vezi čega. Konačno sam došao razgovarati i započeli smo proces. Dao sam izjavu, i to je to”, rekao je.

Na pitanje reporterke N1 da li je samoinicijativno došao u SIPA-u ili je dobio poziv od ove agencije, Terzić je kazao da su ga “oni pozvali“.

“Nisam Alešević da hodam i tražim…”, poručio je direktor Autocesta FBiH.

Na insistiranje reporterke N1 da kaže u kojem svojstvu je došao u Državnu agenciju za istrage i zaštitu, Terzić je odgovorio da je “N1 naučio da pita Aleševića, pa pitajte njega”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad