Bh. ljekarima dozvoljen ulazak u Srbiju kako bi pomogli kolegama u Novom Pazaru

Vijesti 06. jul 202016:43 > 16:54
Tanjug/Lazar Lazarević

Ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić potvrdila je za N1 da je ljekarima iz Bosne i Hercegovine ipak dozvoljeno da pruže pomoć kolegama u Novom Pazaru.

“Sada je na našim vlastima da pošalju licence i potrebne dokumente, za dobijanje dozvole, kako bi se najavljena pomoć ljekarskih timova mogla realizovati” – istakla je ambasadorica Smajić.

Podsjećamo BiH je 30. juna putem Ministarstva vanjskih poslova obavijestila Srbiju o spremnosti za pružanje pomoć i slanje dva tima u Novi Pazar. Spremnost da pomognu izrazili su uposlenici Hitne medicinske pomoći, odakle je najavljeno slanje tri iskusna medicinska tehničara i jednog specijaliste urgnetne medicine.

VEZANE VIJESTI

Slanje timova najavila je ranije i direktorica UKCS-a prof.dr.Sebija Izetbegović, a tu mogućnost također je naglasio i Vahid Jusufović, direktor UKC Tuzla. Licence i potrebnu dokumentaciju na provjeru Ministarstvu vanjskih poslova BiH već su poslali predstavnici Crvenog križa Federacije iz kojeg su istakli da će njih tim sačinjavati pet medicinskih tehničara i tri ljekara opće prakse.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad