Pojačane mjere bezbjednosti uoči skupa u Potočarima 11. jula

Vijesti 07. jul 202009:07 > 09:15
N1

Iz Štaba akcije "Srebrenica 2020“ i Policijske uprave Zvornik danas su potvrdili da preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti kako bi predstojeći komemorativni skup, koji će biti održan 11. jula u Potočarima, protekao mirno i bezbjedno.

Apeluju na sve građane koji planiraju prisustvovati tom događaju i aktivnostima koje mu prethode, da poštuju zaključke Štaba za vanredne situacije u RS o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo RS, naročito u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

S ciljem bezbjednog održavanja predstojećeg skupa, kao i bezbjednosti svih učesnika, 11. jula na području općine Srebrenica zabranjena je upotreba dronova.

Predstavnici medijskih kuća dužni su imati jasno istaknutu akreditaciju tokom praćenja skupa 11. jula u Potočarima, navedeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Također, s ciljem preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, 10. i 11. jula na pojedinim dionicama magistralnih puteva u Podrinju.

Štab akcije “Srebrenica 2020“ odredit će alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase preko 3,5t.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad