Napadnuta ekipa Hayat TV po povratku sa zadatka iz Zenice

Vijesti 31. maj 201512:45 > 12:47
Facebook/Hayat TV

Po povratku sa radnog zadatka iz Zenice, gdje je odigravana utakmica posljednjeg kola BH Telecom Premijer lige BiH, nepoznate, maskirane osobe su kamenjem napale vozilo Hayat TV, i tom prilikom nanijele lakše tjelesne ozljede članovima ekipe. Pričinjena je i materijalna šteta na službenom vozilu ove TV kuće.

”Napad na ekipu Hayat TV predstavlja grubo kršenje prava na sobodu izražavanja, siguran i dostojanstven rad novinara, kao i obavljane novinarskih zadataka bez straha od maskiranih huligana, spremnih sportsko ponašanje zamijeniti najnižim navijačkim strastima i nasiljem”, ističe se u saopćenju Upravnog odobora BH novinara.

”Budući da se napadi na novinare i medijske ekipe ponavljaju, posebno na utakmicama ‘povišenog rizika’, zahtijevamo od Nogometnog saveza BiH i klubova poduzimanje dodatnih mjera zaštite medijskih ekipa i novinara – izvještača s utakmica’‘, kaže se u saopćenju Upravnog odbora BH novinari.

Facebook/Hayat TV

Razlozi napada i nezadovoljtva nisu poznati, a BH novinari su uputili i javni protest NK Čelik i Nogometnom savezu BiH što nisu stvorili uslove za nesmetan rad novinarskim ekipama.

Podsjećamo, utakmica na stadionu ”Bilino polje” završena je neriješenim rezultatom, 1:1.