"Radnički neposluh" u Rudniku "Šikulje"

Vijesti 14. jul 202009:37 > 09:40
N1

Iz Sindikalnog odbora sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli navode kako je u toku "radnički neposluh" u Rudniku „Šikulje“ u Lukavcu koji posluje i radi u sastavu ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli te Koncerna JP „Elektroprivreda BiH“ d.d – Sarajevo.

“Nepoštivanje odredbi Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH definisanih u član 44.stav 1.navedenog Kolektivnog ugovora su razlog početka radničkog neposluha”, naveli su iz “Kreke”.

“Radnički neposluh koji je u toku u Rudniku ‘Šikulje’ u Lukavcu ima podršku Sindikalnog odbora sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja ‘Kreka’ u Tuzli te Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH što je u pisanoj formi predstavljeno direktoru ZD Rudnici uglja ‘Kreka’ u Tuzli i Generalnom direktoru JP ‘Elektroprivreda BiH’ d.d – Sarajevo”, piše u saopćenju.

Sindikalni odbor sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli koristi ovu priliku da javnost upozna da je Rudnik „Šikulje“ u Lukavcu kao sastavni dio ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli i Koncerna JP „Elektroprivreda BiH“ d.d – Sarajevo u prva četiri mjeseca 2020. godine ostvario pozitivne rezultate poslovanja preko pet miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad