Dražen Kustura glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije

Vijesti 15. jul 202011:29 > 11:31
FENA/Vrhbosanska nadbiskupija

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić sredinom srpnja imenovao je mr. don Dražena Kusturu predstojnikom Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije.

Zadaća novoimenovanog predstojnika je suradnja s medijima, javnim i privatnim, blagovremeno informiranje javnosti o životu i djelovanju Vrhbosanske nadbiskupije.

Dražen Kustura, rođen je 14. ožujka 1991. u Zenici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju u KŠC-u Sv. Pavao nakon čega je kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije upisao Katolički bogoslovni fakultet 2010 u Sarajevu. Naslov magistra teologije stekao 2015. te je iste godine zaređen za đakona. Nakon svećeničkog ređenja, 29. lipnja 2016., imenovan je na službu župnog vikara u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu u Sarajevu gdje je ostao do jeseni 2017. kada ga je nadbiskup poslao na postdiplomski studij komunikologije na Papinskom sveučilištu Sv. Križa u Rimu gdje je 15. lipnja 2020. postigao magisterij. Osim toga, od jeseni 2012. suradnik je Katoličkog tjednika te portala Nedjelja.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad