MUP RS-a se oglasio o drami kod Gradiške, u toku pretres

Vijesti 16. jul 202016:21 > 16:24
PU Gradiška

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, uspješno je riješena krizna situacija, u kojoj je, angažovanjem pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, pregovaračkog tima MUP-a Republike Srpske i policijskih službenika Policijske uprave Gradiška, osoba D.B. iz mjesta Turjak kod Gradiške, lišena slobode.

Kako se navodi u saopštenju iz Policijske uprave Gradiška jučer u 18 sati ovoj upravi prijavljeno je da je u mjestu Turjak jedna osoba fizički napalo komšiju pri čemu je u ruci držalo ručnu bombu. Policijski službenici su utvrdili da je ova osoba verbalno, a potom i fizički nasrnula na komšiju držeći ručnu bombu, a koju je u jednom trenutku i bacila u pravcu oštećenog. Bomba nije eksplodirala a D.B. je pobjegao samjesta događaja i zaključao se u svoju porodičnu kuću zajedno sa majkom. Policijskim službenicima pridružio se pregovarački tim Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kako bi stupili u kontakt sa osobom da se ista preda, te su u jutarnjim satima, 16. jula, nastavili sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

VEZANE VIJESTI

“Danas oko 12:40 sati od pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS izvršen je ulazak u kuću stanovanja D.B., a gdje je isti zatečen sa majkom M.B. nakon čega su obje osobe stavljena pod kontrolu policijskih službenika, te su iste zatečene bez vidljivih povreda. Osoba D.B. je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju, te je nad istom u toku kriminalistička obrada”, navodi se u saopštenju.

U toku je pretres porodičnog imanja u mjesta Turjak, grad Gradiška, a koje koristi osumnjičena osoba. O svemu je upoznat dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv D.B. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo u redovnoj proceduri.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PU Gradiška