Ministar Bukvarević pozitivan na koronavirus, smješten na Podhrastove

Vijesti 22. jul 202014:43 > 14:46
N1

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević nakon ponovnog testiranja pozitivan je na koronavirus, ali stabilnog zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC-a Tuzla 11. jula, odmah po saznanju da je jedna uposlenica Federalnog ministarstva pozitivna. Taj nalaz je bio negativan, ali je zbog kontakta sa premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu Marša mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar bio u samoizolaciji.

Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19, saopćio je Kabinet ministra Bukvarevića.

Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje su u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama ljekara, a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu. U stalnom je kontaktu sa saradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma, piše Faktor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad