Pritvor za dvojicu osumnjičenih zbog obljube dvanaestogodišnjakinje

Vijesti 23. jul 202009:26 > 09:31
N1/Ilustracija

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba M.K, rođen 1999. godine iz Prnjavora i M.N. rođen 1997. godine iz Prnjavora, stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Osumnjičene osobe su navedeno krivično djelo počinili dana 21. jula 2020. godine, u Prnjavoru, na štetu dvanaestogodišnjakinje.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti ili ponoviti krivično djelo i iz razloga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad