Nenadić za N1 o dr. Gavrankapetanoviću: Farsa, ostavljam prostora i za progon

Vijesti 24. jul 202015:46 > 20:24
N1

Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, za N1 je govorio o slučaju profesora Ismeta Gavrankapetanovića, aktuelnog direktora Opće bolnice prim. dr Abdulah Nakaš u Sarajevu. On je za N1 kazao da daje punu podršku Gavrankapetanoviću kao i Vlada Kantona Sarajevo koja ga je predložila.

“Mislim da nije dobar trenutak da se u ovoj situaciji, kada je profesor preuzeo važnu dužnost da se sada aktiviraju neki postupci koji su čekali”, kazao je Nenadić.

VEZANE VIJESTI

“Direktno ću vam odgovoriti. Vlada KS je dala povjerenje Gavrankapetanoviću, nema potrebe da ga brani bilo ko. Vlada je predložila Gavrankapetanovića i to govori o povjerenju. Nije dobro da se ovo dešava sada. Zatražio sam od ministarstva da nam odgovori kakva je uloga Ljekarske komore, o kakvom se postupku radi. Znamo da je proveden postupak u prvom stepenu, u drugim odlučuje Ljekarska komora FBiH”, izjavio je.

Nenadić vjeruje da će Ismet Gavrankapetanović izaći kao pobjednik u slučaju.

“Posložio je šta je Vlada od njega tražila, dajem mu puno povjerenje. Nadam se da će i ova farsa uskoro biti završena. Trebamo se baviti ozbiljnim problemima, kao što je pandemija”, poručio je.

Mnogi su mišljenja da KCUS nastavlja da progoni Gavrankapetanovića, te da je riječ o sukobu dvije zdravstvene institucije. Nenadić kaže:

“Neću govoriti. Ali se slažem da smo ovu poruku jasno poslali. Gavrankapetanović je imenovan prije mjesec dana na prijedlog i podršku Vlade KS. Da li je riječ o progonu ili nečemu drugo, ostavljam prostora”, zaključio je.

Pogledajte snimak.

Detaljnije o slučaju u vezanim vijestima. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad