Armin Gazić stradao u Neretvi

Vijesti 24. jul 202017:47 > 18:08
N1

U nesreći koja se danas dogodila nizvodno od Bunskih kanala u rijeci Neretvi stradao je Armin Gazić, potvrdio je za N1 predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić.

“Kajak se prevrnuo na opasnom mjestu. Bilo je zahtjevno doći do njega. Tijelo je bilo zaglavljeno u kajaku prikovano vodom uz stijenu. Pretpostavljamo, možda je glavom udario u stijenu i nije se uspio izvući”, rekao nam je Marić, i dodao da su dvoje ljudi koji su bili sa njim u pratnji uspjeli isplivati. 

“Imali su sreće, on, nažalost, nije. Sumnjali smo da je tako bilo, da je ostao zaglavljen u čamcu, i potvrdilo se. Iskorištene su sve mjere predostrožnosti da se ne desi novi incident”, kazao je Marić.

Istaknuo je da se u ovakvim nesrećama ne mogu izvući ni oni koji su najspremniji.

“Prije par godina se utopio i alpinista u Miljacki gdje je voda do pasa, a koji je bio u rangu Armina, ali ovaj u mnogo težoj situaciji”, kazao je Marić. 

Akciju spašavanja vodio je Goran Mitrić iz ISS Mostar, a sudjelovali su i spašavatelji ISS Mostar, GSS Mostar, HGSS Mostar i HGSS Čapljina.

Armin Gazić bio je uspješni bh. alpinista. Osvojio je neke od najopasnijih vrhova širom planete. Prije nekoliko godina preživio je težak pad na Prenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad