DNS povukao potpis sa sporazuma sa "Asocijacijom stvaralaca Republike Srpske"

Vijesti 25. jul 202012:05 > 12:09
N1

Predsjedništvo DNS-a na vanrednoj telefonskoj sjednici koju je inicirao predsjednik stranke Nenad Nešić, donijelo je jednoglasnu odluku da povuče potpis sa sporazuma koji su parlamentarne stranke potpisale sa "Asocijacijom stvaralaca Republike Srpske" koju predvodi osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik.

“Niko ko se trudi da budućnost Republike Srpske bude bolja ne smije zaboraviti sve ljude koji su rizikovali život da je stvore i zato nam je jako važan stav boraca i ratnih i vojnih invalida, porodice poginulih i nestalih i svih drugih žrtava rata nastalih u procesu stvaranje i odbrane Republike Srpske”, rečeno je na telefonskoj sjednici. 

Kako navode iz stranke, Predsjedništvo je sa žaljenjem konstatovalo, da su učesnici sastanka dovedeni u zabludu da postoji podrška Boračke organizacije takvom sporazumu, što se pokazalo netačnim.

“Apelujemo da Boračka organizacija, Asocijacija stvaraoca Republike Srpske i svi drugih koji su doprinjeli stvaranju naše republike i u odbrani života, sjednu i dogovore zajednički prijedlog, i takav dogovor će imati našu punu podršku, a do tada DNS povlači potpis sa spornog Sporazuma. Odluka koju treba da donese Vlada Republike Srpske, a potvrdi Narodna skupština Republike Srpske treba da doprinese jedinstvu, a ne razdor u našem društvu”, stav je Predsjedništva DNS-a.

Izjavu su potpisali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, Socijalističke partije Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i SPS-a Goran Selak, te predstavnici PDP-a Nenad Vuković, Ujedinjene Srpske Milan Novitović, NDP-a Aleksandar Fulurija i Demosa Aco Stanišić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad