Dr Gavrankapetanović: Opća bolnica spremna da pomogne KCUS-u

Vijesti 27. jul 202011:14 > 11:23
N1

Opća bolnica stoji na raspolaganju da pomogne našim kolegama u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, navodi se u pisanoj izjavi dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v.d. direktora Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

“Infektolozi su sada na najtežem ispitu. Čim rukovodstvo KCUS-a kaže da ne može dalje zbrinjavati pacijente sa covid bolešću, mi ćemo stati uz naše kolege i preuzeti pacijente. Pošto smo od prošle subote u bolnicu primili 289 pacijenata i uradili 209 planiranih operativnih zahvata i 54 zahvata tokom noćnih dežura, a mala smo gradska bolnica, predlažemo da nam se dodijeli tokom epidemije prostor klinike za vaskularnu hirurgiju koji zjapi prazan i zaključan evo već tri godine.

Pošto je velik broj hirurških bolesnika koji je ovih dana operisan, miješanje pacijenata hirurških sa infektivnim bi moglo biti kobno i sa tragičnim posljedicama. Zato i molimo taj prazan prostor Mi bismo preuzeli brigu o tim pacijentima uz vladino naređenje da nam tokom dana ili sutra primi trideset sestara, a to je zakonski moguće jer je krizno stanje.

Vrlo je bitno da svaki segment zdravstvene zaštite grada djeluju zajednički i organizovano i da iskoristimo sve bolničke kapacitete koji zjape prazni

Važno je da kod građana ne treba biti panike i da ćemo sve bolesne neovisno od bolesti zbrinuti”, kazao je dr .Gavrankapetanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad