Skupština KS protiv smjene Izetbegović, puna podrška Gavrankapetanoviću

Vijesti 28. jul 202017:10 > 17:13
Ilustracija

Skupština Kantona Sarajevo sa 16 glasova "za", 11 "protiv" i pet "suzdržanih" nije usvojila inicijativu zastupnice Arijane Memić kojom se traži smjena generalne direktorice i menadžmenta KCUS-a, Sebije Izetbegović.

Kao razlog za podnošenje inicijative navela je “neadekvatno organiziranje zdravstvene zaštite u u uslovima pandemije, nepostojanje jasnih planova i procedura za postupanje u uslovima pogoršane situacije u vezi s panedmijom, loše kadrovske politike, neprestano politiziranje zdravstva i općeg nezadovoljstva i nesigurnosti stanovništva izazavanog neodgovarajućim radom KCUS-a”.

Za su glasali: Vildana Bešlija, Nejra Dizdarević, Jasna Duraković, Vibor Handžić, Vedran Jakupović, Elmedin Konaković, Danijela Kristić, Damir Marjanović, Amel Mekić, Arijana Memić, Damir Nikšić, Elvedin Okerić, Segmendina Srmna Bajramović, Igor Stojanović, Samir Suljević i Elvis Vreto.

Protiv su glasali: Hamed Aljović, Jasmina Bišević tokić, Mirza Čelik, Samra Ćosović Hajdarević, Sabahudin Delalić, Mahir Dević, Amra Hasagić, Admela Hodžić, Sead Milavica, Haris Pleho i Smiljana Viteškić, a suzdržani su bili Aljoša Čampara, Senad Hasanović, Zvonko Marić, Dževad Poturak i Bilsena Šahman.

S druge strane, zastupnici su sa 25 glasova “za” i jednim suzdržanim podržali inicijativu Jasne Duraković kojom se daje podrška prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću.

“U teškim trenucima za zdravstvo koje je dodatno pogoršano pandemijom korona virusa, kad nam je zdravsteni sistem ugrožen, a svaki zdravtstveni radnik potreban, naoričito stručnjak koji je svojim dugogodišnjim radom bio na usluzi pacijentu, Skupština KS oštro osuđuje kampanju koja se vodi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i dajemo punu podršku radu za dobro pacijenata te u obnovni i jačanju zdravstvenog sisitema KS”, navodi se u inicijativi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad