Emotivan oproštaj Amele Ivkovic O'Reilly: Nastavljamo tamo gdje si ti stao

Vijesti 29. jul 202013:17 > 13:24
Facebook

Amela Ivkovic O'Reilly danas se emotivnom porukom oprostila od Armina Gazića koji je u petak poginuo u nesreći koja se dogodila nizvodno od Bunskih kanala na Neretvi.

“Ljubavi, ono što se kreće kroz mene su tišina, tuga, snažna čežnja za još jednim danom, još jednom rječju, još jednim dodirom. Možda ne mogu razumjeti zašto si tako brzo napustio ovu zemlju ali malo po malo dajem svaki atom svoje snage da živim kako bi ti to tražio od mene. Ti si bio život! Ti si nam svima udahnuo taj život, promjenio nas na bolje i kao svjetlosna kometa ostavio najsnažniji trag koji nosimo dok živimo. Život nam je dao preljepa sjećanja na kojima sam beskrajno zahvalna. Dok god ljubavi mogu da gledam ovaj svjet za nas oboje mirisati ću cvijeće za nas i gledati u sunce, nebo i zvijezde, hodati planinama i grliti stjene i svakom otkucaju srca osjećati tvoje toplo i snažno lavovsko srce koje je utihnulo suviše, suviše rano. Bio si veći od života i živo si 100 života u jednom danu. Tvoj život, tvoj najdivniji osmjeh, tvoja nadljudska veličina ostaje s nama i u nama i mi ćemo je svi, svako na svoj način nastaviti voliti. Nastavljamo tamo gdje si ti stao. Volim te zauvijek i za vijek vjekova. ❤️”, napisala je Amela Ivkovic O'Reilly.

Gazić je bio jedan od najboljih bh. alpinista. Nakon prevrtanja dva kajaka u Neretvi, u kojem su bile tri osobe on je nestao. Mladić i djevojka su uspjeli isplivati, dok je Armin ostao zaglavljen u kajaku.

Nakon nekoliko sati potrage, tijelo je pronađeno na mjestu gdje je voda prikovala kajak za stijenu. Prije nekoliko godina penjući se na Prenj pao je s visine od oko 50 metara i jedva preživio. Izvukli su ga pripadnici GSS-a i helikopter Oružanih snaga BiH, koji ga je u Sarajevo dovezao u kritičnom stanju. Nakon što je doslovno ponovo naučio hodati, vratio se jači nego ikad, nakon čega je osvojio vrh Evrope.

Ukopan je na mjesnom mezarju Pehare u Zenici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad