Uz pomoć ministarstva 21 povratnička porodica u Zvorniku dobila dom

Vijesti 30. jul 202015:09 > 15:13
Fena/Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica

Povratnici u Zvornik danas su s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica potpisali ugovore o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata.

Potpisivanju i uručenju ugovora korisnicima prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Grada Zvornika Zoran Stevanović.

“Danas smo podržali 21 porodicu u Zvorniku u trajnom rješavanju stambenog pitanja. Neki od njih će završiti već započetu izgradnju ili rekonstrukciju, a dio korisnika će dobiti stambene jedinice po sistemu ‘ključ u ruke’. Značajan broj porodica se vratio u Zvornik što potvrđuje i broj učenika u osnovnim i srednjim školama. Stoga i veliki broj zahtjeva za proširenje stambenih jedinica. Nastavit ćemo ih podržavati i kroz druge naše programe koje kreiramo u skladu sa njihovim potrebama”, kazao je ministar Ramić.

Dobra saradnja lokalne zajednice i Ministarstva je rezultat mnogih realizovanih i projekata u fazi realizacije.

“Zvornik je proteklih godina bio primjer suživota i dobre saradnje sa svim nivoima vlasti. Aktivizam Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i resornog ministra je jedna vrsta garanta opstanka ljudi koji su odlučili živjeti u Zvorniku i obrađivati svoja imanja. Gradska uprava je i u ovom projektu, kao i u drugima, bila na raspolaganju povratnicima i to će nastaviti da radi”,  istakao je Stevanović.

Ugovori će biti realizirani putem Saudijskog fonda za razvoj (devet korisnika) po sistemu ”ključ u ruke” i budžetskih sredstava Vlade Federacije BiH (12 korisnika) kroz dodjelu građevinskog materijala čija ukupna vrijednost iznosi preko 486.000 hiljada, saopćeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad