Gasal Vražalica za N1: Da se bave kažnjavanjem, da se osvijestimo

Vijesti 31. jul 202008:21 > 08:26
N1

Maja Gasal Vražalica, direktorica Akademije za žene, rekla je za N1 da se ''u jednoj minuti osvijestimo kad dobijemo novčanu kaznu'', komentarišući nepoštivanja epidemioloških mjera u doba korona virusa.

Polarizirani smo po ovom pitanju, ali i po svim ostalim, primijetila je ona.

Mi smo polarizirani po svim pitanjima, a ono što mogu reći – postavljiam sebi pitanje otkuda te teorije zavjere. I ovom prilikom svim ljudima koji su izgubili svog najbližeg, izražavam iskrenu sućut i ne mogu da vjerujem da svi nismo osviješteni. Možda će nas ovo dovesti da se osvrnemo i počnemo baviti životno važnim pitanjima. Sve te teme koje nas dvadeset i više godina okupljaju, dovele do ovoga kad nas ovo zadesi, nemamo sigurnost, nemamo adekvatan odgovor sistema i zakonodavnih tijela kao ni onih koji se prihvate funkcija”, poručila je gošća N1.

‘Prioritet je da sačuvamo zdravlje, da se pandemija ne širi. treba uzeti u obzir da ima bolesnih ljudi koji su oboljeli od drugih bolesti. Trebamo se pitati da to nije lokalna razina, možda bi trebalo biti osvještenje i buđenje da biraju na izborima. Trebali bismo održati izbore jer su  i druge zemlje održale izbore”, naglasila je Gasal  Vražalica.

Prema njenom mišljenju, institucije bi trebale raditi svoj posao predanije što ne isključuje ni sankcije za nepoštivanje mjera distance i nošenja zaštitne opreme.

‘Svi se u jednoj minuti osvijestimo kad dobijemo novčanu kaznu”, poručila je ona u razgovoru s Ivanom Crnogorac u programu N1.

 Uskoro video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad