Sud u Mostaru odredio pritvor uhapšenima u akciji "Step"

Vijesti 03. aug 202011:58 > 12:11
FUP/Ilustracija

Županijski sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenim osoba koje su uhapšene u okviru akcije Federalne uprave policije pod kodnim nazivom "Step" na području Mostara zbog više krivičnih djela.

Pritvor je određen Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Organizirani kriminal, u vezi sa kaznenim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i kaznenim djelom “Teška krađa”.

VEZANE VIJESTI

Županijski Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, kao i da će ponoviti kazneno djelo za koje se terete, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

“Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu”, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ.

It FUP-a je ranije saopćeno kako su navedena lica od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju krivičnih djela, zbog čega su i više puta osuđivani.

“Navedena lica se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovali kriminalnu grupu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na čijem je čelu A.D.. Navedena organizovana kriminalna grupa je u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih lica sa drugih područja, te istu ilegalno dovozili u Mostar radi dalje preprodaje. Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire”, saopćeno je iz FUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad