Armin Redžić: Moje iskustvo sa korona virusom

Vijesti 07. aug 202008:21 > 08:27
N1

Radijski voditelj Armin Redžić bio je gost Novog dana koji je s nama podijelio svoje iskustvo s korona virusom.

Redžić nam je o načinu na koji je dobio korona virus rekao kako je to navjerovatnije bilo u javnom prevozu, s obzirom na činjenicu da je bio u rizičnom kontaktu s jedno osobom, ali je isključeno da se na taj način zarazio jer je držao fizičku distancu i nosio masku.

Govoreći o simptomima, rekao nam je da je najkritičniji period bio od petog do devetog dana, kada je imao temperaturu koja je išla do 39,7 stepeni, i koju je bilo jako teško spustiti.

Ispričao nam je i kako je sve to izgledalo kada je osjetio prve simptome.

Kada sam prvi put osjetio simptome, javio sam se u dom zdravlja gdje mi je rečeno da ne idem u dom zdravlja, već da se javim kad se pojave drugi simptomi. Kada sam osjetio gubljenje čula mirisa, kašalj, i druge simptome, to je bilo vrijeme da se testiram“, naveo je za N1.

Kada je u pitanju put pacijenta, istakao je kako mu je trebalo dosta strpljenja.

Teško je dobiti telefonsku liniju, onda sam sigurno 10 sati proveo u Covid ambulanti, u prekidima, i vidio sam koliko posla imaju – malo je uposlenika i uposlenica. Tako da je i jasno zašto se dugo čeka. Došao sam na testiranje u 15 a završio u 19 sati. Teško je, ali svi moramo imati razumijevanje. Sistem ne funkcioniše kako bi trebalo i treba strpljenja“, naglasio je Redžić za N1.

Rekao nam je i da je osjećao strah, iako je mislio da neće biti.

Kad sam pozvao porodičnu doktoricu da se interesujem za rezultate testa nakon 48 sati, imao sam tremu i nije mi bilo svejedno kada je rekla da je test pozitivan. Bilo me je strah da nisam nekom prenio, posebno je strah kad je temperatura izrazito visoka i kad gledamo negativne slučajeve“, kazao je.

Rekao nam je i da retestiranja nema, te da se nakon što prođe 14 dana smatra da je osoba negativna na korona virus. Također, Redžić je rekao kako je on otišao privatno da uradi test koji je pokazao da je negativan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad