Sidran, Purivatra, Žalica i Tomašević u Danu uživo

Vijesti 14. aug 202009:03 > 09:05
N1

''Dan uživo" i danas prati aktualne teme i događaje, a naši reporteri uživo izvještavaju o najvažnijim temama i događajima dana.

Od 17 sati gledajte:

– Borba s koronavirusom i dalje traje, rastu brojke, kako u našoj zemlji , tako i regiji i svijetu. Naši reporteri uživo izvještavaju o posljednjim brojkama, mjerama te porukama nadležnih.

– Večeras počinje 26. Sarajevo film festival; zbog pandemije korona virusa, biće ovo SFF koji će se održavati putem on-line platformi. Sve talje o festivalu otkriva njegov direktor Mirsad Purivatra, a s nama je i redatelj Pjer Žalica, čiji film “Koncentriši se, baba” otvara ovogodišnji festival.

– Koji je njegov komentar na aktualnu društvenu i političku situaciju, kakav je odnos vlasti te građana na pandemiju; zbivanja u Građanskom savezu, o ponudama da “bira u koji UO želi” te o o knjizi “A nurija veli” , danas za N1 i Dan uživo govori Abdulah Sidran.

– U glazbenim minutama emisije “Dan uživo” danas s nama JelenaTomašević, koja predstavlja svoju novu pjesmu u potpuno novom i drugačijem ritmu, a i maniru . “Diraj mi usne” naziv je pjesme koju slušamo danas u našoj emisiji.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske, ekonomske i sportske aktualnosti.

“Dan uživo” do 18:30h. S vama je Zvonko Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad