Teslić: U utorak dan žalosti zbog smrti majke i kćerke u saobraćajnoj nesreći

Vijesti 17. aug 202015:20 > 15:33
Screenshot

U Tesliću je utorak, 18. august, proglašen danom žalosti zbog saobraćajne nesreće u kojoj su tragično stradale majka i kćerka Svjetlana i Dragana Livanjak, dok su otac i četverogodišnje dijete teško povrijeđeni.

Načelnik Teslića Milan Miličević proglasio je dan žalosti na području ove lokalne zajednice na dan kada će Svjetlana i Dragana biti sahranjene.

“Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač opština Teslić i drugim javnim mjestima. Sva fizička i pravna lica dužna su da svoje ponašanje odnosno aktivnosti usaglase sa ovom Odlukom”, saopćeno je iz ove Opštine.

Iz UKC RS saopćeno je kako su otac i četverogodišnja kćerka i dalje životno ugroženi. Oni su zbog teških povreda glave, smješteni na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje i oboje su priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, nesreća se dogodila 15. augusta u večernjim satima u naselju Buletić kada su se sudarili Audi i Fiat u kojem je bila porodica Livnjak. Otac je bio za upravljačem vozila u kojem su na licu mjesta poginule njegova supruga i devetnaestogodišnja kćerka. “Audijem” je upravljao dvadesetogodišnjak čiji su inicijali G.B. sa područja opštine Teslić sa kojim je bilo još jedno lice E.M.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad