U Tuzli održani protesti za preminulu djevojčicu "Pravda za Maidu"

Vijesti 21. aug 202016:38 > 16:46
Facebook

U Tuzli je danas održan mirni protest građana zbog smrti 15-godišnje djevojčice Maide Džafić. Građani su uzvikivali "Pravda" a njen otac molio je da se provede istraga i javno obznani istina o uzroku smrti njegove kćerke.

“Mladi bježite odavde, mnogi to danas govore. Za neke od nas je kasno i zato se moramo boriti, govoriti, okupljati i podržavati jedni druge. Kome se obratiti? Mnogi od vas će reći da se s njima na pozicijama ne vrijedi obraćati niti tražiti pomoć. Odnekle se mora početi. Obraćam se Tužilaštvu TK, nezavisnom timu UKC-a, direktoru UKC-a i medicinskom osobolju koje je upoznalo moje dijete tokom njenog boravka s molbom da što savjesnije, temeljitije sprovedu istragu i svjedoče”, rekao je otac Miralem Džafić.

Facebook

Zahvalio se svima koji ga podržavaju i prate u njegovoj borbi za istinom i pravdom. Maida je preminula 8. augusta na UKC-u Tuzla. Otac tvrdi da je izgubio dijete zbog greške ljekara.

Kao roditelj želio bih da se svako od njih stavi u moju situaciju te postupi naljudskije moguće. Sutra to može biti njihovo dijete ili neko blizak. Na kraju krajeva, ničija nije do zore gorjela”, kazao je otac.

Okupljeni su uzvikivali stop nemaru, stop bahatosti, stop korupciji i netransparentnosti.

Poručili su kako će Maida zauvijek ostati u njihovim srcima i da će se do kraja boriti za pravdu u ovom slučaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad