Raste broj migranata zaraženih koronom u Unsko-sanskom kantonu

Vijesti 24. aug 202018:01 > 18:04
Vlada USK

Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona izdao je preporuku da školska godina u ovom kantonu počne 14. septembra kako bi nastavnici i učenici imali vremena da se pripreme, a i kako bi prošao određeni period nakon godišnjih odmora.

Prema riječima ministrice zdravstva USK Nermine Ćemalović, epidemiološka situacija se usložnjava u ovom kantonu.

Govoreći o izgradnji izolatorija u lječilištu Gata, kazala je kako će on biti izgrađen ukoliko bude sredstava, a da će se krenuti i s pretvaranjem jednog odjela Bolnice u Sanskom Mostu u izolatorij.

“Svaki dan imamo pozitivne migrante i njih ne možemo kontrolisati jer se kreću u grupama od po 100. Ne cijene nikakva pravila ni norme i mi moramo razmišljati o zaštiti građana. Ako ih ostavimo u Biri onda će doći do eksplozije virusa, a ako ih pustimo van, onda će doći u kontakt s građanima i ugroziti ih”, kazala je Ćemalović.

Na današnjoj konferenciji za novinare rečeno je kako u USK ima 69 klastera, a da ih je najveći broj u Cazinu, Ključu i Bihaću. Istaknuto je kako je situacija jako nepovoljna te su apelovali na stanovnike da se pridržavaju mjera.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad