Apel vozačima iz BIHAMK-a zbog početka nove školske godine

Vijesti 01. sep 202008:33 > 08:37
Morgue File

Zbog kiše koja je padala tokom noći, kolovoz je mokar ili vlažan, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo i na smanjenu vidljivost, zbog magle. BIHAMK apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Početak je nove školske godine, pa iako će zbog pandemije manji broj djece krenuti put škola.

“Mi apelujemo i na njih i na vozače da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola”, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) saobraćaj se obustavlja u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

VEZANE VIJESTI

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.
Zbog završnih radova u tunelu Vranduk (Zenica-Nemila) večeras će se u vremenu od 21 sati do 00:30 sati vozila propuštati naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.
Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 10 do 14:30 sati dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja na putnom pravcu Jahorina-Pale-Sumbulovac-Podromanija-Rogatica-Višegrad-GP Vardište.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad