Žbanić, Serwer i Hadžović gosti Dana uživo

Vijesti 02. sep 202012:41 > 12:46
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo od 16 sati.

Ekipa N1 i danas u Crnoj Gori, gdje se ne smiruju tenzije nakon Izbora. Naš gost u Podgorici je Stevo Muk iz instituta Alternativa, a o dešavanjima u Crnoj Gori, odnosima u regionu, dešavanjima u BiH, predstojećem washingtonskom susretu delegacija Kosova i Srbije, geopolitičkim uticajima za Dan uživo iz Washingtona govori profesor Univerziteta Johns Hopkins Daniel Serwer.

Uoči sutrašnje svjetske premijere filma “Quo vadis, Aida?” u takmičarskom programu prestižnog 77. Venecija Film Festivala, za Dan uživo govori rediteljica filma o Srebrenici, višestruko nagrađivana Jasmila Žbanić.

U Republici Srpskoj i nekoliko kantona Federacije BiH počela je nova školska godina. Nadležna tijela HNK odlučila su da nastavu odgode do 7. septembra, a o razlozima i načinu odvijanja nastave za Dan uživo govori resori ministar Rašid Hadžović.

Mi danas pitamo i školarce kako doživljavaju “školu po ovim pravilima”. Vole li više u klupe ili on line, kako se snalaze za računarima, šta ih plaši, šta im se dopada. Sin Kurt i Bair Omeragić, učenici KŠC “Mejtaš” i OŠ “Osman Nuri Hadžić” u sarajevu su danas sa nama.

U komenatru aktuelnosti sa nama Leila Kurbegović, urednica na TVSA, čija se prepoznatljiva emisija o kulturi “Sarajevo ART” vraća na ekrane.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad