Vlada KS nastavlja sufinansiranje boravka djece u privatnim vrtićima

Vijesti 02. sep 202015:30 > 15:34
N1

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, donijela odluku koja se odnosi na sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u školskoj 2020/2021. godini, sapćeno je iz Ministarstva.

Naime, u narednoj školskoj godini, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će nastaviti sufinansirati boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama sa kojima je već prethodno imalo zaključene ugovore o sufinansiranju, a koji su istekli 30.8.2020. godine. Također, Ministarstvo će da provede procedure koje se odnose na zbrinjavanje djece u privatnim predškolskim ustanovama, a koja se nalaze na Listi čekanja Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ od 3.8.2020. godine.

S tim u vezi, u četvrtak, 3.9.2020. godine na web stranici Ministarstva i u dnevnom listu „Dnevni avaz“ će biti objavljen javni poziv za prijavu privatnih predškolskih ustanova koje su registrirane u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade, za prijem djece s Liste čekanja.

Upis djece u te ustanove će se izvršiti po javnom pozivu koji će biti objavljen po okončanju javnog poziva za predškolske ustanove.

Detaljnije informacije za roditelje djece će biti dostupne u javnom pozivu, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad