Komandant EUFOR-a: "Brzi odgovor 2020" odražava našu istinsku odlučnost

Vijesti 04. sep 202014:52 > 15:03
EUFOR

Posljednjih sedam dana snage EUFOR-a raspoređene su širom Bosne i Hercegovine i izvode vježbu “Brzi odgovor 2020”, u okviru Operacije “Althea”.

S obzirom na izazove koje je ove godine donijela globalna pandemija, raspoređivanje Višenacionalnog bataljona EUFOR-a, zajedno sa tzv. “snagama iza horizonta”, pokazuje njihovu potpunu posvećenost, napominju u saopćenju iz EUFOR-a.

“Mi smo posvećeni sigurnom i stabilnom okruženju u BiH i opredjeljeni da nastavimo raditi sa našim bliskim partnerima u OS BiH i agencijama za provođenje zakona ove zemlje. Bilo je i više nego lako otkazati vježbu, reći da je sada to ‘previše teško’ i odgoditi njeno održavanje za neko drugo vrijeme kada će to biti lakše, ali time ne bismo pokazali našu istinsku odlučnost”, istakao je komandant EUFOR-a general-major Reinhard Trischak.

“Činjenica da smo u ovako izazovnim okolnostima uspješno i sigurno izveli vježbu ‘Brzi odgovor 2020’, odražava našu istinsku odlučnost”, dodao je.

Kako su naveli, ono što su vojnici u sastavu EUFOR-a pokazali danas i tokom protekle sedmice jeste profesionalna sposobnost da u teškim situacijama rade zajedno kako bi ispunili mandat EUFOR-a. Saradnja i zajednički rad bili su temelji uspjeha ove vježbe, kojom su, kako navode, van svake sumnje dokazali da EUFOR dobro funkcionira, u svakoj situaciji.

EUFOR
EUFOR
EUFOR
EUFOR
EUFOR

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad