HDZ BiH neće podržati najavljeno formiranje Vlade u Kantonu 10

Vijesti 10. sep 202016:16 > 16:22
N1

Obaviješteni od Kantonalnog odbora HDZ-a BiH, kako je Skupština ovog kantona utvrdila termin održavanja sjednce, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova Vlada HBK-a, obavještavamo javnost kako Hrvatska demokratska zajednica BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine, saopšteno je iz HDZ-a.

Informacija koja se pojavila u dijelu medija, kako će većinu u Skupštini Kantona 10, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije tačna, naveli su iz HDZ-a BiH te dodali kako će zastupnici koji odluče učestvovati u radu ove Vlade to raditi na “ličnu odgovornost”.

“Ukoliko će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i sa osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH. Zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez predhodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu”, kazali su u HDZ-u.

“Pozivamo sve dužnosnike HDZ-a BiH da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih razina. Svi oni koji se ne budu pridržavali Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ BiH, biti će politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH”, stoji na kraj usaopštenja Hrvatska demokratska zajednica BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad