Slavo Kukić za N1: Prognoza pobjednika na lokalnim izborima u BiH

Vijesti 14. sep 202012:28 > 12:29
Podijeli:
Izvor: N1

Profesor Slavo Kukić rekao je danas za N1 da ne očekuje velike promjene nakon lokalnih izbora koji će do kraja godine biti održani u Bosni i Hercegovini.

Prema njegovoj prognozi, ništa se spektakularno neće dogoditi.

‘Nažalost, prema mojim procjenama, ništa se spektakularno neće dogoditi, naprotiv. Što se tiče Republike Srpske, vrlo blizak sam uvjerenju da će Milorad Dodik povećati razinu svoga utjecaja u odnosu na onu koju je imao na izborima 2016. On je tu razinu utjecaja već povećao osvajajući Doboj i Bijeljinu”, ispričao je Kukić u emisiji Newsroom.

Naglasio je da bi se najviše promjena moglo desiti na prostorima gdje je dosad SDA bila dominantna.

”Mogle bi se neke promjene dogoditi na prostoru Federacije u onim dijelovima gdje je dominantan HDZ i Dragan Čović. Pri tome mislim prije svega na Tomislavgrad i Livno u kojima HDZ-u ne cvjetaju ruže. Poprilično sam siguran da bi vlast mogli izgubiti u Tomislavgradu, a vrlo blizu je gubljenja uticaja vlasti u u Livnu. On čini sve da napokon osvoji Prozor-Ramu. Nisam siguran da će imati uspjeha uz sav izborni inženjering s biračima iz Hrvatske. Tamošnji načelnik Jozo Ivančević je čovjek od velikog ugleda među građanima te općine. Ako bi do kakvih promjena moglo doći onda će doći na prostorima gdje je neupitan SDA. Pri tome mislim prije svega na područje grada Sarajeva, ali i u još nekim dijelovima Federacije, posebno na području Tuzlanskog kantona. To su sve procjene. Ako se hoće rezimirati, velikih promjena neće biti, gledat ćemo film koji smo i do sada gledali”, najavio je Kukić u programu N1.

Podsjećamo, lokalni izbori u BiH bit će održani sredinom novembra.

Pogledajte snimak kompletnog razgovora. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad