Jeličić: Dobit ćeš adekvatnu uslugu ako se i ti adekvatno ponašaš

Vijesti 18. sep 202013:00 > 13:08
N1

Ministar privrede Kantona Sarajevo i privremeni vršilac funkcije ministra zdravstva Draško Jeličić rekao je danas na pres-konferenciji koju je organizovala Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš kako će u narednih šest mjeseci biti zaposleno dodatnih 108 medicinskih radnika.

Moj prevashodni zadatak je da se brinem o privrednicima pa smo povukli određene korake za podržavanje privrednika a ovo što sam sad preuzeo kao obavezu ministra zdravstva nastojat ću da ispoštujem one postulate koji se tiču medicine“, kazao je Jeličić.

Jeličić je rekao kako su izdvojena određena sredstva po hitnoj proceduri za nabavku opreme za borbu protiv Covida-19 te da su obezbijeđena i dodatna sredstva koja će se utrošiti za te namjene.

Što se tiče uposlenika, obezbijeđena su sredstva za dodatna upošljavanja pa ćemo u narednih šest mjeseci obezbijediti 108 novih zdravstvenih radnika u različitim oblastima. Svjesni smo toga da bolnice i druge ustanove moraju imati rezervu“, naglasio je.

Osvrnuo se i na zdravstvene usluge u vrijeme pandemije novog korona virusa.

U ovih 64 godine koliko imam nikad nisam došao do toga da ne dobijem medicinsku uslugu na adekvatan način. U ovo vrijeme pandemije najnormalnije je da prođeš kroz trijažu i dobit ćeš adekvatnu uslugu ako se i ti adekvatno ponašaš. One stvari koje neki govore kako su zatekli u ambulantama, domovima zdravlja, da su uposlenici nervozni, pa se onda to ispolitizira da je ovaj ovakav, onakav, neljubazan… Zašto se onim građanima koji se ponašaju najnormalnije u vrijeme pandemije to ne dešava, neka se zapitaju ovi koji su doživjeli neugodnosti“, rekao je Jeličić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad