Šeranić i Field u Banjaluci sa Fieldom

Vijesti 18. sep 202013:37 > 13:39
Podijeli:
Izvor: MZSZ

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima sastao se danas u svom kabinetu sa delegacijom Ambasade Velike Britanije u BiH na čelu sa ambasadorom Matthewom Fieldom.

Tokom sastanka razgovarano je o izazovima i dosadašnjim iskustvima kada je u pitanju suzbijanje novog virusa korona i mjerama koje su u Republici Srpskoj sprovedene, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji – saopšteno je.

“Ohrabrujuća je činjenica da ukupan sedmični broj novooboljelih identičan u posljednje tri sedmice i da za sada ne postoji veliki pritisak na bolnice u smislu broja pacijenata kojima je potrebna bolnička zdravstvena njega. Važno je da održimo disciplinu kada su u pitanju mjere i uvažavanje preporuka koje daju zvanične zdravstvene institucije. Odgovornost je na pojedincu i lokalnim sredinama“, naglasio je ministar Šeranić.

Ministar Šeranić i ambasador Field razgovarali su i o planovima i reorganizaciji kod prijema pacijenta u konsultativno-specijalističke ambulante, kao i mjerama jačanja kapaciteta u bolnicama posebno pred sezonu gripa.

VEZANE VIJESTI

Šeranić je upoznao delegaciju Ambasade Velike Britanije u BiH sa trenutnom reorganizacijom koja podrazumijeva jačanje kapaciteta COVID bolnica u Banjaluci, Bijeljini i Foči, a koje će biti u mogućnosti da zbrinu pacijente koji se liječe od ovog oboljenja. Na sastanku je bilo riječi i o vakcinaciji protiv gripa i mogućnostima nabavke vakcine protiv virusa korona.

Alen Šeranić se zahvalio na podršci zdravstvenom i sistemu socijalne zaštite u prethodnim godinama i u vrijeme pandemije korona virusa, a razgovarano je o mogućnosti dalje saradnje i podrške za jačanje kapaciteta zdravstevnog sistema u Republici Srpskoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad