Virus ponovo ušao u KB Zenica, gradonačelnik zabrinut zbog situacije

Vijesti 22. sep 202016:40 > 18:43
N1

Šest anesteziologa Kantonalne bolnice Zenica zaraženo je korona virusom zbog čega se u ovoj zdravstvenoj ustanovi vrše samo hitni hirurški zahvati. Sve će vratiti u normalu kroz nekoliko dana, uvjerava kantonalni ministar. No, mnogo veću zabrinutost za N1 iskazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji smatra da je zdravstvo u ovom gradu po značajnim utjecajem politike.

Virus je ponovno ušao u zeničku bolnicu. Šest anesteziloga je pozitivno. Hladni operacijski pogon je obustavljen drugi put od početka epidemije. Nadležni ipak vjeruju da će i ovaj put kriza biti privremena.

“Sad imamo ovu situaciju koja će potrajati par dana, kada smo morali hladni operativni program ukinuti. Mogu reći da su oni dobrog zdravstvenog stanja i da će za par dan se vratiti svojim normalnim radnim zadacima”, kaže Adnan Jupić, ministar zdravstva ZDK.

Veliki broj građana i danas je došlo tražiti medicinsku uslugu u Kantonalnoj bolnici Zenica. Premda je virus ušao u ovu zdravstvenu ustanovu, pacijenti kažu da im nije bila uskraćena medicinska pomoć koju su tražili.

Više u prilogu Borisa Breze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad